22 Dec 2010

fire stone. boleh?

eh. korang tahu erti kawan sebenar tak? ke buat-buat tahu? hentikan lahh. sebab yang buat-buat tahu ni yang selalu menyakitkan hati orang. betul? mari sini aku kasitahu salah satu maksud kawan sebenar.

kawan yang aku panggil sahabat adalah mereka yang tidak mengeruhkan keadaan.
seorang sahabat sepatutnya menyokong dari belakang dan mengelakkan satu jurang yang besar antara sahabat-sahabat lain. bukan menambahkan minyak dalam satu api yang panas dia membuak-buak. bagi aku, aku akan ambil sudut yang positif lebih dari sudut negatif. bukannya menyampaikan sesuatu yang negatif pada yang lain. itu bukan membantu. membunuh namanya. betul? dan aku rasa seorang sahabat tidak akan turut sama meng'update' status yang boleh menyakitkan hati sahabat sendiri. sebagai seorang yang matang, tidak ada perilaku macam ni.

sumpah saya kecewa. hampa. lara. semua lahh.
masing-masing dah membesar. dah matang.
tidak perlu terasa dengan setiap post atau status aku.
sebab itu semua random. aku dah berhenti menyakitkan hati manusia.
lebih-lebih lagi SAHABAT BAIK aku sendiri.

kalau ada masalah. terasa dengan tulisan aku.
sila maklumkan.
saya manusia dan kadang-kadang tak sadar dengan perilaku saya sendiri.

sekian.

2 comments:

Neddy Raz said...

triple like!

nabilah said...

knp nie amoy? sian u lepas satu2.. sabar yea..