14 Apr 2011

speechless

hai followers and stalkers.

semacam dah bertahun tak singgah dan update entry dalam blog aku ni. kesibukan kerja, kesibukan berjimba buat aku langsung tak ada masa nak buat entry baru. lagi pun, aku tak ada cerita panas dan menarik untuk dikongsikan dengan kalian. typing pun dah agak berterabur dah sekarang ni. dah tak sepantas dulu. *senyum*

dah kata if tak ada cerita panas atau menarik, aku tak akan buat entry baru kan? so, hari ini aku ada cerita menarik nak kongsi dengan korang. tak tahu lah bagi korang menarik ke tak but for me it's quite interesting.

gini ceghita dia,
semalam aku dengan rakan pejabat merangkap nama sebenar Firdhaus. keluar minum petang dekat Athirah Tom Yam. punya lah aku keletah macam biasa, tiba-tiba sampai je Athirah Tom Yam parking kereta dan turun dengan senyum tawa bagai tiba-tiba aku terkedu. sebelum terkedu, ada sebiji motor RXZ baru tak silap aku parking depan kedai Ariani . lenggok badan jejaka tu menghala ke Kak Mala and Kak Diana. bukak helmet je kome nak tahu siapa ? my Ex-Boifie. sumpah terkedu habis sampai aku jadi kelam-kabut tersadung dekat depan kedai Athirah. nasib tak terjatuhkan? tanya lah si Daus. aku speechless habis. lama kot tak jumpa dia. dekat 3 tahun rasanya. tiba-tiba nampak dia dekat PD dengan badan kurus dan senyum still sama macam dulu. few minutes after that, Daus cakap ada orang panggil aku. aku paling belakang, Ex aku tengah tersenyum.

aku tarik nafas panjang2 dan pesan kat Daus, kalau aku tak balik dalam masa 30min call polis ok? (joke) . masa singkat tapi apa yg kami bualkan semalam cukup padat. tak dapat lah bagitahu kat sini sebab aku tak ada idea nak tulis macam mana. ini pun ayat dah tunggang-langgang mcm budak tadika buat essay.

for Mr Ex,
saya dah lama pun lupakan apa yg jadi antara kita.
dah pun maafkan segala apa yg awk buat dekat saya.
saya anggap itu semua pengajaran dari-Nya.
setiap manusia dlm dunia ni tak pernah terlepas dari kesilapan.
maafkan saya kalau dulu saya ada buat silap dan buat awak marah.
semoga awak temui apa yang awak ingin gapai.

till then.

salam

3 comments:

Neddy Razak said...

OMG! ta sabar na dengar hot story pasal neh!!

si eJa said...

hahaha. mesti kelaka kau tersadung. nasib aku takde. esok malam jangan tersadung plak ye? heh

she rossi said...

tersadung? duhh moy ! ;p