18 Mar 2011

kecewa

seronok menipu ye?
sanggup hilang kawan sebab menipu?
oh ye. aku lupa sebab kau dah ada ramai kawan. kan? kan?
kawan yang kau kutuk. yang kau buat kami benci suatu masa dulu.
sekarang ni kau balik kawan dengan mereka sekalian?
ohhh. shame on you babe.

sebenarnya,
kami tak kisah pun tak berkawan dengan awak.
kami tak perlu pun kawan macam awak.
kaki gebang. kaki belit. kaki selit. kaki batu api. dan lain-lain.
bak kata orang tua, orang menipu tak kemana.
pusing-pusing nampak dia juga dengan muka terkial-kial sebab menipu.

kenapa perlu menipu eh? sebelum ni pernah ke kami kisah macam mana kehidupan awak? kami bukan jenis pilih bulu lah nak berkawan. lagi satu, kenapa perlu awak buruk-buruk kan semua orang and buat kami tak suka diorang ? bila kami mula nak berkawan even berborak pun dengan mereka, mula lah awak dengan gaya sarcastic awak. kawan comolot lah apa lah. tuptup awak pula berkawan dengan mereka. MOTIF ? awak ni LAME lahh. terus-terang saja yang awak sebenarnya tak tahu apa makna sebenar KAWAN kan? nak kami terangkan ke ? sampai sekarang kami tak pasti apa motif sebenar awak nak sorokkan benda simple dari kami. gaya awak tak nak kalah macam BFF. tapi itu semua fake. rindu lah. apa lah. ini lah. itu lah. ini ye gaya BFF? tak payah jaga hati kami dengan kata-kata manis awak tu. kami kurang senang. sebab terlampau plastik.

persahabatan tak akan terputus, tapi kita tak akan jadi macam dulu. gelak-gelak lepak-lepak. euwwww. jauh sekali. kami serik. seriously. semoga awak capai apa yang awak nak. jangan permainkan perasaan orang cause Karma is everywhere. Allah Maha Berkuasa.

kami doakan awak dari jauh.

maaf kalau entry kali ini ada buat sesiapa tersinggung. ini cuma tulisan dari hati yang sedih kecewa dengan seorang sahabat kami.

5 comments:

NatasyaBellamy said...

someone i know? cecite cecite.

intan.maisarah said...

ALLah maha berkuasa..

:)

si eJa said...

tett! haha

she rossi said...

haha. tott ! acam kenai ja. yeke ? ishh kecik nih.

dyn al said...

tasya : t cite t cite. ahaha

eja and kecik : tettt ! bahaha