7 Jun 2011

semua tentang sahabat

untuk sekian kalinya, aku menulis ini khas untuk sahabat-sahabat aku.

kalau yang pernah menjadi sahabat aku? apa benda pertama yang akan korang luahkan untuk describe aku?

annoying? bongkak? sombong? angkuh? berlagak? peramah? friendly? kelakar? which one?

yang pasti, salah satu pilihan jawapan mesti ada kan? tak aku nafikan yang aku ni kekadang annoying. aku tak perfect. tapi untuk sahabat yang mengenali luar dan dalam aku. mereka pasti tahu setiap alasan sebab dan musabab kalau aku marahkan seseorang. aku bukan kaki yang suka-hati-aku-lah-nak-marah siapa. bukan niat aku untuk benci sesiapa. tapi hati aku kecewa luka parah bila sahabat sendiri layan aku dengan pelbagai ragam. mana silap aku? mana yang tak kena dengan diri aku sampai sahabat sendiri membelakangkan aku? menipu aku? sorok something yang boleh dikatakan berita gembira dari aku? you said Dayana Alia is your BFF-bestfriend-forever. tapi kau? mungkin kau tak letakkan aku dalam list-list kawan penting kau. aku tak kisah tak kecil hati pun. tapi janganlah mula kecil or terasa hati kalau kalian semua kena serupa macam apa yang aku lalui. karma is everywhere. kalau kita ikhlas berkawan, kita tak akan pernah rasa kurang kawan atau tersisih. bila ikhlas, ramai yang akan suka berkawan dengan kita. it's fact. jangan berkawan untuk kepentingan sendiri. jangan cari kawan bila bosan melanda diri. itu bukan ikhlas namanya.

sesungguhnya, Allah swt itu Maha Adil dan Maha Memahami.
May Allah bless you, friends.

we are still friends. it's immortal.

till then.

2 comments:

Tablet android Honeycomb terbaik murah said...

manis imut cantik, kaca mata...

nabilah said...

sabar jela moy..apa yg jd ada hikmah kn..adat dlm bkwan kalau tade salah faham, gdoh semua tuh tak best kn..hidup tuh lah perencah..just chill :)