17 Aug 2010

goodbye.

alya atiqah

mohammad azri

Imran Hazeeq and Naufal

hari ini hari terakhir aku mengajar dekat Sekolah Kebangsaan Lukut. azab tiba-tiba rasa terlepas. tapi sedih pula yang datang. yelahh. student semua comel comel. bijak bijak. tapi yang cuma tak tahannya nakal dia. bak kata mama, tak nakal bukan budak namanya. normal lah tu kan sebab nama pun budakbudak. tapi kadang-kadang terseksa juga bila mengajar tapi student tak dengar. bercakap kat belakang. subhannallah. rasa nak geget je wehh. aishhh ~

part yang kelakar pula. bila student kuat benau membodek. comel aje. takut kena marah mulalah dia nak tolong ini nak tunjuk kerja dah siap nak sapu sampah. heee. macam-macam hal. siapalah agaknya yang mengajar dorangkan. cerdik sungguh. ada lagi satu hal, setiap perkara even benda yang tak penting pun dia beritahu. e.g : teacher, balqis tak nak kawan kita. teacher, hari ni saya balik ikut jalan belakang. teacher, hari ni hari jadi mak kita. oh em ji ! you all bayangkan lah bila masa nak mengajar bila benda-benda macam ni bertalu datang time korang tengah menulis kat blackboard or tengah explain something. memang tak lah kan. ;D

life as a teacher sangat seronok. tapi mental kena kuat. kalau tak kuat habiss lah student you all.
alamatnya student panggil korang tiger. bukan teacher. heee.

end.

2 comments:

fadh said...

wahh jadi cikgu GSTT ke ?

Anonymous said...

I like use viagra, but this no good in my life, so viagra no good.