16 Sep 2009

karutan sahur

baru lepas sahur. tak buleh lena. entah kenapa tah. biasa lepas sahur saja aku akan balik ke katil. lepas tu pejam mata dan terus lelap. tak macam sekarang. degil betul mata ni. terpaksa on9 kejap. ada benda nak dibuat. hmm. rasa macam nak luahkan perasaan lah. ada yang terpendam dari dulu lagi.

hmm~ agaknya teman rapat tahu kott apa masalah aku. aku sayangkan seseorang yang faktanya dia milik orang lain. FAKTA ok. bukan AUTA. kenapa aku terjebak? haa~ act tak ada niat sikit pun nak terjebak. just nak tambah kawan. orang kata for fun. tak tergerak pun lah hati nak sayang dia tu. sebab dari mula lagi aku sudah tau fakta tu. so, aku macam tak ada lah nak serius sangat. tapi sekarang.. dah hampir 6 bulan kami kawan. berkawan rapat. sampai kantoi dengan mama dengan abang. but i'm still with him. crazy? haa. betul lah tu. aku crazy. again and again. bak kata eja aku memang suka buat kerja gila. hmm.

tapi bagi aku itu bukan masalah besar. siapa pun aku sayang. aku tetap sayang. tapi yang jadi masalahnya. dia. sayang ke dia kat aku? yela. aku nampak sayang dia tu. memang nampak. tapi serius kah? atau macam drama? takott lah. kalau betul sayang aku. macam mana pula kekasih hati dia? yang pasti aku tahu yang dia betul sayangkan gadis itu. beruntung kan? kadang2 aku jeles kott. pikir balik kenapa aku stick with him sedangkan aku tahu aku tak akan dapat siapa-siapa. pehh! kerja gila. tiap malam pikir. kenapa lah tuhan temukan aku dengan dia. ada hikmah ke? atau bala sebab aku degil nak sayang dia juga. entahlah. terasa diri kejam menganggu kebahagian orang lain. terasa macam ditipu bila pikir sebenarnya dia sayang dua gadis dalam satu masa. tuhan, kuatkan hati aku.

setiap kali minta borak pasal topik ni akan diminta tukar topik. mungkin dia tak nak sakitkan hati aku. sebab aku tahu dia akan cakap ' ye..i sayang dia'. fullstop.

bye

4 comments:

sasha* said...

hai amoy.sy pn ada pengalaman cmni.tp sy yg milik org dulu hehe

dia ckp dia sanggup tunggu sy even 1000 tahun pun.dan memang betul.even sy dh ada bf masa tu dia tetap sabar tunggu

and now kami dah engaged pun :)

..rawkStarluv.. said...

babe..juz follow d flow..but dun try to ruin his rlationship..juz follow d flow..moy!! np ko nmpk kurus?? cm kurus sgt,xcute lorh...heheh..

K i t a said...

huhu..
3 je..
kumbang bukan seekor..

amoy said...

* sasha. story u sgt sweet.

* gambar je kot. aku stil macam dulu.

* senang lah cakap. kumbang senang la cari bunga lain. bungan bukan senang nak cari kumbang lain