27 Sep 2010

there's no 'boring'


there is no boring in my life if i have you.
belum pernah rasa busan. rasa terganggu.
hati saya sentiasa gembira. terluang sebab saya tahu saya ada awak.
orang kata makin lama makin pudar.
tapi saya rasa makin lama makin ceria.
saya mula faham awak dan awak mula faham saya.
kadang-kadang je awak suka merajuk bawa diri. kecik hati konon.
tapi tak apa. saya suka. sebab saya tau awak harap dipujuk.

apa-apa pun.
saya selalu doa yang terbaik untuk kita.
mohon jangan ada yang dengki yang busuk hati.
awak pun doa-doa kan lah ye?
i love you.

'i wanna stand with you on a mountain'
'i wanna bathe with you in the sea'
' i wanna lay like this forever'
'until the sky falls down on me'

i will love you more with every breath
TRULY MADLY DEEPLY do.

L.O.V.E

kawan baik kah engkau?

heyhey. tiba-tiba blog terasa ringan saja bila ada sesuatu yang aku dah delete dari blog ini. kalau tak padanlah rasa berat je nak scroll ke bawah. setelah sekian lama tak menulis tiba-tiba datang angin nak menulis. sebelum itu, nak bagitahu. entry ini umum. so janganlah terasa hati. siapa makan chilli. dia lah yang rasa panas.

mai rapat.
aku nak cerita sikit al-kisah seorang kawan. kawan baik. kadang-kadang kawan baik boleh jadi lawan paling bisa. haruslah berjaga-jaga. and please jangan mudah percayakan orang. for me, istilah kawan adalah sangat ringkas. setiap saat kawan mesti ada dekat dengan aku. tak kira siapa pun. alhamdullilah hidup aku dikelilingi kawan yang cukup kepala gila. sporting. humble. caring and etc. siapa yang berkawan tapi tak pernah masam muka? tak pernah gaduh-gaduh manja? tipulah kalau siapa yang kata tak ada. bagi aku, ini semua adat. baik. gaduh. gelak. masam muka. ketawa. geletek. merajuk. kalau tak ada pahit manis semua ini. kita tak akan kenal erti sebenar apa itu kawan. jangan cakap 'nama kawan ke kalau nak bergaduh?' 'kawan ke kalau tak boleh tolak ansur?' what t f? sila berfikir sebelum bertanya. kan dah kena bodoh dengan aku. bila difikir-fikir balik. pernah je ada orang cucuk aku pasal orang ini. ke main lagi cakap 'aku tak nak bagi muka lah.' ' aku dah lama sabar lah'. tuptup kawan juga. berkawan baik lagi. aku pun tak tahu apa motif si polan sebenarnya. aku rasa zaman talam bertalam ini dah lama aku tinggalkan. since zaman sekolah lagi. sekolah rendah okay. bukan sekolah menengah. aku ingat yang sebaya aku ni sama jelah dengan aku. dah berfikiran logikal. tapi ada lagi yang mentalnya sempit bagaikan lorong-lorong sepi yang meraih simpati minta perhatian. oh. pity you girl. please lah jadi honest bila berkawan. jadilah lebih ikhlas. tak perlu bayar pun untuk semua itu. kalau boleh keluarkan duit untuk harta duniawi. tak akan benda free pun susah nak bagi.

nak cerita panjang memang tak akan habis. hilang seorang kawan yang lagaknya seperti ini. langsung tak beri effect in my life. walau sezarah pun. rasa tenang lagi ada lah. aku dah bagi muka. tapi dia bagi kaki. kalau kau bagi kaki. aku sepuluh kali buleh bagi. tak jadi masalah. kau dengan hidup kau. dan aku dengan hidup aku.
please move your smelly ass from my life babe. i dont need you. seriusly~

*kadang-kadang terkenang gak kenangan yang ada. tapi tak guna kot. ;) but nvm, i still have friends. 100x hebat dari mereka yang berperangai seperti di atas.

happily ever after

21 Sep 2010

raya with friends.





nak lihat lagi?
sila layari www.facebook.com/dayanalia


my raya was pretty good and i had a very good good moment with them


with love,
amoy.

13 Sep 2010

Raya ke-4

aamaigad.
amoy is currently at her office. pffttt!

selama 20 tahun sambut IdulFitri tak pernah aku kerja time-time kemeriahan raya masih lagi panas. tapi apa nak buat Raya kali ini kena masuk kerja dah. baru raya ke-4 pula tu. kadang-kadang seronok juga. raya dengan kawan-kawan office. lepak baca paper. kilatkan kuku. minum milo ice. time bos-bos besar tak ada bulehlah goyang kaki kan?

masuk hari ini dah 4 hari aku kerja. mula-mula sebak juga bila dapat tahu raya tak ada cuti. Jumaat Sabtu Ahad je. menangis lahh juga bila dapat call mcm itu. tapi bila kawan-kawan dah advise. dah terfikir ni semua rezeki. tenang je mula kerja. kawan-kawan kat office pun okayy. tak sombong. kelakar ada laa. ;)

emm. okayy lahh. gtg. nak baca paper ;)

p/s : kan dah kata....aku dah tak pandai nak berblogging lagi. *sigh

9 Sep 2010

Eid Mubarak

This is from me to my beloved reader and stalker(s),

esok hari raya ~ esok hari raya ~

6 Sep 2010

break fast with my super gila friends

big family

since 2000

girlfriends

kami semua berbuka dekat FULLHOUSE, Sunway. memang Full dibuatnya. mana taknya kan, kami saja dah 12 orang. sekali bill kena almost RM300. tak lah mahal sangatkan? sebab 12 orang. session bergambar adalah sebelum dan selepas berbuka. sebab kami sampai dekat situ pun awal. around 6.30pm kot. so dah alang-alang boring snap jela gambar.

actually, ada 2 orang kawan kami yang baru lepas birthday. Lyanna 3r Sept and Yaq 5th Sept. kami buat lah lil surprise for them. harap awak awak semua suka lahh ye. even surprise kecil saja. :)

thats all for this entry.

apa-apa pun. saya happy bila dengan mereka.

p/s : saya dah tak pandai nak menulis blog. ayat tunggang langgang lah sekarang. sedihnyaa ;'(

done with my shopping

Pavillion
i am done with my shopping.
i got what i want.
nasib baik dapat gaji before pergi shopping.
so dapat lahh sikit barang yang saya rasa itu keperluan untuk raya.
thanks to mama too sebab topup duit saya.

we break fast together at Midvalley.
i love youu !

p/s : i use my own money to shopping. to buy branded things. and so on.
so keep your mouth shut cause i dont use your money and your sweat !