28 Sep 2009

nota jari


ke hadapan yg disayangi..

tak perlu ragu tentang isi hati aku. tak perlu ragu dengan tingkah laku aku. aku tetap seperti dulu. tak mungkin bosan dan bencikan kamu.

sekiann ;)

27 Sep 2009

tentang kita


Waktu terasa semakin berlalu

Tinggalkan cerita tentang kita
Akan tiada lagi kini tawamu
Tuk hapuskan semua sepi di hati

Ada cerita tentang aku dan dia
Dan kita bersama saat dulu kala
Ada cerita tentang masa yang indah
Saat kita berduka saat kita tertawa

Teringat di saat kita tertawa bersama
Ceritakan semua tentang kita


i will love youu.

i love crime


partner in crime

hati bagai disiat-siat lagi. benci lah bodoh. aihh. bila lah semua ini nak berhenti dari minda merepek aku ni. mujur ada kawan-kawan yang berlakon sebagai ubat kuat untuk aku. beshh jugak. raya ni terisi dengan rakan-rakan sekolah rendah. kamu semua yang terbaik. sayang youu lebih lah! walauu ! haha.

;)


24 Sep 2009

karut

sekian lama sudah tak menaip. meluahkan isi hati yg tak terluah. malam ini rasa nak menaip pula. hee~ raya aku? biasa-biasa saja. tak ada yang menarik pun. asyik keluar lepak bersama teman. kerap ke batu4. lepak minum dan gossip. hee. baru tadi aku, edy dan ned ke seremban. plan mahu tengok muvie. tapi melencong. sudahnya karaoke di green box. aduh ! letih. 3 hours straight. tp ok la. berbaloi. rm10 je kott. sebab khamis en. murah lah sikit. hilang sikit stress. weee.

oklah sayang. itu je pun nak tulis. nanti ada berita menarik aku post lagi ok? besok nak ke rumah yaq dan eja. akan ada picture. hee. nanti aku upload.

goodnite wahai pembaca setia.

;)

raya bersama teman !

gambar 1st harus lah aku kan. haha









fun gila weyh !
jumpa jumaat nanti ya kawan-kawan ku !

22 Sep 2009

radit dan jani


selesai sudah tonton film ini.
awesome love story and partner in crime.
pingin bangat laki macam Radit.
jahat tapi sangat ikhlas mencintai Jani.

i love the word
' sabar ya Jani, suatu hari hidup kita pasti lebih baik.'

ending sedeh kott.

' i miss you bodoh'
' kirim peluk cium pada qirana utk aku ya'

semua tentang kita-peterpan

20 Sep 2009

pagi raya


di pagi raya yg tak meriah.
aku dengan mama je dekat rumah.
sedihnya hati.
aku tak dapat pergi kubur arwah abah.
atas sebab tertentu.
saudara mara pun lewat sampai maybe.
itu pun keluarga cina. bukan melayu.
tambah pula tiada kekasih hati.
bukan main sedu lagi hati aku ni.
tak apa lah.
kena hidup berdikari.
aku rindu kawan-kawan.
aku rindu si lelaki itu.
semua aku rindu.

maaf zahir dan batin
selamat hari raya

19 Sep 2009

salam lebaran



ok. dikesempatan ini.
saia amoy atau nama sebenar dayana alia mahu mengucapkan
'selamat hari raya aidilfitri'
moga lebaran kali ini lebih bermakna buat kalian semua.
salah silap harap dimaafi.
segala tutur kata kurang sopan dan kurang manis juga harap dimaafi.
manusia tak lari dari kesilapan kan?
halalkan makan minum amoy.
salam lebaran dari amoy

happy eid sayang.
i love you.

18 Sep 2009

youngest / youngster


hahahahaha. youngest? kelakar weyh. 19 years old itu memang youngest. tapi tak bermakna kami tak matang. geli hati doh. banyak cerita. padahal mereka tak tahu siapa kita. you prefer a matured girl? erk. awk sudah cukup matang ke? haha. tengok sudah tahu apa jenis lah awk ni. prefectionist ye? betul lah. semua benda diambil serius. aduh! tak pernah aku terjebak dengan kawan macam ni. sumpah tak buleh pergi. matang tp full of jealousy dan emosi. kahkah. nak tahu cerita korang text aku jela. tak tahu mahu cerita macam mana.

bleah ! i salah anggapan. ingat kan ok. tapi annoying.

-youngster-

;)

17 Sep 2009

semalam shopping

weh. wishlist aku hari itu banyak menyimpang weh. haha.

kasut aku bukan vincci. charles and keith. haha. eja. aku terjebak dgn kau ok. rabak duit aku.
lepas tu tak pasal2 aku beli skinny jean zara. tak ada niat pun mahu beli jean. sudahnya juling mata tengok zara punya sale. baju? dorothy perkin. adoi. adoi. ni semua merabak kan aku. haha. tak apa. janji aku puas hati. roxy sehelai.mng sehelai. topman sehelai. untuk si gemuk tu. hahaha. baju ketat baru i tergoda. miaw ~ apa2 pun aku puas hati shopin kali ni. betul tak ned? yang paling tak buleh blah almost 6 hours kami di mid. cuma ground floor saja kami round. diulangi cuma Ground floor. hahaha. lepas tu berlagak kaya. naik myVi tapi parking joki. ceyt ! tak apa. berbaloi. 6 hours baru rm10. kalau parking lot tu korang rasa berapa? lagi mahal kott. haha.

pst; baju sudah cuba. mama puas hati. dia kata SOPAN. hahha

raya.raya. aku suka !


selamat hari raya sayang dan rakan-rakan. silap kata harap dimaafi.

bak sikit kua kacang. i like !

merindukanmu

sedap dengar. tapi bukan utk aku.

Saat aku tertawa diatas semua
Saat aku menangisi kesedihanku

Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenang

Reff:
Selama aku masih bisa bernafas
Masih sanggup berjalan kukan slalu memujamu
Meski ku tak tahu lagi engkau ada dimana
Dengarkanlah aku kumerindukanmu

Saat aku mencoba merubah segalanya
Saat aku meratapi kekalahanku

Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenang

hati pedih


jam 2am.


aku masih sedar. tak diulit mimpi. bancuh milo untuk santapan sahur. hati tak tenang. entah lah. aku buntu. badan letih membeli-belah petang tadi. 11.30pm baru sampai rumah. dan sampai kini aku masih segar. memikirkan sesuatu. ye. tentang kehidupan. terasa sunyi ini malam. malam tadi. petang tadi. terasa sepi. tak seperti selalu. luar aku ketawa. dalam aku sepi. silap kah aku? mana mungkin. aku riak seperti biasa. tiada yang berubah. tapi dia? sibuk dengan kerja? ok. sibuk. aku faham. seperti selalu yg aku lakukan. sibuk sampai kini. dia masih terjaga. hanphone ku sunyi. sepatah dihantar. sepatah dibalas. sama reaksinya macam petang tadi. kala langsung tiada balasan. hm~ menjauhkan diri? mungkin. kenapa? ahh! sia-sia saja fikirkan dia. kalau dia sendiri tak fikirkan aku. sia-sia saja sayang dia. kalau dia tak sama dengan aku. tak suka macam ini. tak suka diberi harapan terlalu tinggi. bukan banyak aku minta. sikit saja. tumpang teduh kaki kiri pun jadi lah. aku tak minta lebih. gdnite.

kadang2 terfikir untuk keluar sendiri mencari teman.

bye


16 Sep 2009

karutan sahur

baru lepas sahur. tak buleh lena. entah kenapa tah. biasa lepas sahur saja aku akan balik ke katil. lepas tu pejam mata dan terus lelap. tak macam sekarang. degil betul mata ni. terpaksa on9 kejap. ada benda nak dibuat. hmm. rasa macam nak luahkan perasaan lah. ada yang terpendam dari dulu lagi.

hmm~ agaknya teman rapat tahu kott apa masalah aku. aku sayangkan seseorang yang faktanya dia milik orang lain. FAKTA ok. bukan AUTA. kenapa aku terjebak? haa~ act tak ada niat sikit pun nak terjebak. just nak tambah kawan. orang kata for fun. tak tergerak pun lah hati nak sayang dia tu. sebab dari mula lagi aku sudah tau fakta tu. so, aku macam tak ada lah nak serius sangat. tapi sekarang.. dah hampir 6 bulan kami kawan. berkawan rapat. sampai kantoi dengan mama dengan abang. but i'm still with him. crazy? haa. betul lah tu. aku crazy. again and again. bak kata eja aku memang suka buat kerja gila. hmm.

tapi bagi aku itu bukan masalah besar. siapa pun aku sayang. aku tetap sayang. tapi yang jadi masalahnya. dia. sayang ke dia kat aku? yela. aku nampak sayang dia tu. memang nampak. tapi serius kah? atau macam drama? takott lah. kalau betul sayang aku. macam mana pula kekasih hati dia? yang pasti aku tahu yang dia betul sayangkan gadis itu. beruntung kan? kadang2 aku jeles kott. pikir balik kenapa aku stick with him sedangkan aku tahu aku tak akan dapat siapa-siapa. pehh! kerja gila. tiap malam pikir. kenapa lah tuhan temukan aku dengan dia. ada hikmah ke? atau bala sebab aku degil nak sayang dia juga. entahlah. terasa diri kejam menganggu kebahagian orang lain. terasa macam ditipu bila pikir sebenarnya dia sayang dua gadis dalam satu masa. tuhan, kuatkan hati aku.

setiap kali minta borak pasal topik ni akan diminta tukar topik. mungkin dia tak nak sakitkan hati aku. sebab aku tahu dia akan cakap ' ye..i sayang dia'. fullstop.

bye

15 Sep 2009

aku suka ini. jangan banyak comment !

CROSSROAD
ini tak ada di malaysia.
ternampak dekat singapore hari itu.
peh ! memang idaman.
VW golf tak jadi lah !
aku nak ini. baru style.
peti ais ke. mesin basuh ke.
lantak.
aku suka !
hahahhah !

singapore la wahai teman


yang di atas itu hari pertama kami sampai di singapore.
menginap di holiday inn.
jalan-jalan tengok singa dengan pancuran air.
singpore flyer lah. esplanade lah. suntec city lah. marina bay lah.
syokk !
break-fast di tambuah mas dekat marina bay.
sedapp kott makanan indon. fuhh !
gambar di meja makan itu hari kedua kami.
makan bufet di Sakura. kenyang gila.
time itu semua ada. family bakal akak ipar aku pun ada.
happy lah kott. ;)


ok. ini gambar saia.
yang 1st tu dekat takashimaya.
ada 'orang' panggil harrod's
aku suka LV dia weyh !
yang 2nd dekat orchard road. mahu ke Sentosa.
yang 3rd dekat MRT. mahu ke Somerset.
kemudahan awam sgt besh ! ta cam kat msyia.


ok. ini bersama keluarga.
yang kanan itu dekat sentosa.
sentosa sangat luas lah.
penat aku weyh !
nak pergi satu2 tempat kena naik bus.
pehh !
tak sabar nak tunggu RWresort siap.
sure power !

*sory. sikit je gambar. aku malas nak upload. bye!

14 Sep 2009

keletihan


huh. baru malam tadi sampai dari singapore. agak letih lah kan. sebab pagi-pagi sudah kena kerja. menghadap tabitha. ;) hari ini happy. buka pun happy. nice lor. rasa macam betul-betul punya boifrend pulak. oklah tu dari tak ada. hee~


hm. akan upload picture di singapore. tunggu aku ada mood ok.

bye. goodnite.

l love you always and forever.

cewahh !



11 Sep 2009

cute-miut




.jam 0549am.
entry untuk kekasih hati. yg lain tak perlu baca tahu. bahahaha.
baca lah. nama pun blog.

oh kekasih!
bufday kita hampir2 bukan?
kita celebrate together-gather ok ?
kita buat macam private.
lepas tu kita tak payah tidur ramai2.
lepas tu kita main teka-teki.
lepas tu kita suruh 'playground' main gitar.
lepas tu kita panjat atas almari yang kukuh.
pukul 12am kita paksa dorang nyanyi 'hpy bufday' utk kita.
yang penting cuppacakes mcm kat atas mesti ada.
most important ok.
kalau ada patern lain i bagi u tengok lagi.

pst!
buat 28hb februari lagi cantik kot.
hari itu bertuah tahu.
hahahahahahahah

away


psstt.
away for 3 days.
goin 2 singapore tomorrow.

take care.
will be miss youuu.
tunggu kite balik ok.
jangan nakal-nakal.
jangan nak try gurlF lain.
wil text youu.
rindu kite ok.

bye.bye.

i love youu. always and forever.

muahxx!

9 Sep 2009

oh. hot story.


hmm. hot story tu apa?

dorang lepak dengan ALONG. si reporter fitry waktu kami semua dekat centro. adoy. kecilnya malaysia. mahu tidak. KL jumpa. PD jumpa. kat PD paling tak buleh blah. lepak 1 table. kahkahkah. buleh la korang berkawan ek? suruh ALONG spy aku pula. sure hebat cerita dia. bleah !

hahaha ;)

tarikh menarik


090909.
haa. yela. tarikh memang menarik. tapi hari ini tak ada apa yang menarik pun bagi aku. jealous tengok orang cina duyun2 register kahwin. cumel gila! syok lah. besok buleh story dengan anak cucu tarikh dorang kahwin. lepas tu anak cucu mesti kagum habis. apa taknya. aku pun kagum. wuu~ yang remaja pulak. heboh lah semua nak couple. oh! so sweeetttt.. eee. geli. hahaha. lepas tu tak sampai 5 bulan dah break. heboh lah dekat blog. haha. trend. biasalah tu kan.kan??

geram doh hari ini. angin betul lah aku. macam-macam hal. lepas tu aku pulak kena. entah apa-apa. tak apa lah. aku ok je. jumpa ke. tak jumpa ke. tadahal lah! sendiri lebih baik. kan? beriya-iya nak jumpa pun susah juga. kalau last-last tinggal harapan. sudahlah kata tak dapat jumpa. tup.tup dapat message. nak jumpa. message je ok. bukan call. huh! langsung tak ada rasa teruja nak jumpa aku. ok. alasan awak tanak ganggu. oklah. tak apa. lepas ni saia tunggu awak je ok. malas dah nak ajak2 lagi. geram je ada lah. baik diam tunggu dia datang bergolek. huh~ kecian aku. yang kat luar semua heboh bermadah sbb tarikh menarik ni. aku pula berkelahi. tak habis-habis. entah. mungkin dia belum paham kott kenapa aku macam ni. bukan dia tahu pun apa yang aku rasa. tak apa lah. aku tak harap apa-apa pun. haruslah sedar diri ni. tak apa. tak apa. tak sedeh. tak kecik hati. sikit hari aku pergi jauh. tak akan ganggu siapa-siapa.

moga bahagia.
bye!

hot story.

erk. title di atas tu untuk meng'hot'kan entry saja. haha

oh ned! confirm ya. next Tuesday kita keluar shopping. ye. aku tahu kau ada class. absence sekali oke? hee~ idea abg kau tu. haha. jangan bawa apak. nanti dia busan ikut kita. lepas tu dia nak balik cepat. lepas tu kita tak dapat shoping habis. baik kau fikir. haha. jokes. jokes. peh! gila teruja. nak pergi shoping. walah! harap duit yang ada tak digunakan sampai lah hari selasa nanti. lari budget habis aku. hahaha. oh eja! aku tahu kau mesti tak dapat datang. tapi time buka lari lah kejap dekat kami. buka sama2. jangan suruh kami pergi klang. kang malam sesat pulak nak balik pd. wee~

haih~ sebenarnya busan ni. tu yang keluar topik karut marut. sebab nak tahan mata yang ngantuk ni. si pencinta kereta Audi kata ada hot story. tu yang tunggu ni. woih. copek lah balik. i dah mantok ni. hahaha. apa lah storynya kan. entah hot entah tidak. iyo2 je dia tu. hahaha. ok lah. mahu tamatkan entry. sebelum lagi jauh aku melalut bak orang mengigau. hee!

bye~

hotstory

8 Sep 2009

CRAZEECAUSA


Months going strong now, and no goodbye
you love me. i love you harder so.
unconditional. unoriginal.



give me a lesson on how to steal
As fast as you stole mine
And I can't think of anybody else
Who I hate to miss as much as I hate missing you


act : this is for you. i love you always and forever.

FRIENDSTER too.



sudah menghapuskan friendster juga.
ringan sikit beban.
huh~
lega.

bye

7 Sep 2009

selamat tinggal MYSPACE



sudah delete account myspace.

semak kepala je banyak sgt social network ni.
facebook sudah lah.

goodbye myspace !

singapore


yah! singapore.

jumaat ini sampai lah aku di sana. ahad baru pulang.
apa yang menarik?
korang ingat senang ke aku mahu cuti dengan mother?
haha. sudah tentu lah susah. itu pasal lah excited.
sebab cuti kali ini dengan family. bukan dengan rakan-rakan.
mungkin tak semenarik bercuti dengan rakan-rakan.
tapi yang pasti mama tentu happy sebab dia dapat jugak pergi tengok anak sulung dia kahwin.
ups. bukan kahwin. macam meminang. tapi chinese mana ada pinang2 ni.
melawat family bakal besan kot. tahlah. yang penting aku pergi sana nak jalan2.
wuu~
balik dari singapore aku sudah apply another leave.
sebab mahu shopping dengan teman. si ned.
haha. mesti kau tak sabar2 kan. jangan kata kau dah gi shoping sudah lah!
grr !

oklah. bye !


final destination


perasaan jealous bila si eja update psl FD 4 ni. haha. act sudah ditonton khamis lepas. disebabkan ada insiden yang tak diingini berlaku. terpaksa lah menangguh tulisan mengenai FD 4. ;)


si eja kata FD 4 mcm biasa je. hm. i think so lah. jalan cerita saja yang lama. intro dan ending hampir 99% serupa. yang bezanya hanya lah bagaimana ia berlaku. para pelakon. dan cara kematian. tak dinafikan cara mati memang tragik habis. eish ! ada sikit improvement dalam muvee ni bila si hero ambil langkah yang lebih bijak untuk menghentikan 'maut' yang mengejar gurlfrend dia. itu kagum sikit. heee. overall, semua FD aku puas hati.

1. final destination 1 - aeroplane crash !
2. final destination 2 - accident dekat highway !
3. final destination 3 - roller coaster oh !
4. final destination 4 - racing pulak !

final destination 5 harap buat yang lebih tragik ok? make sure cara mati jangan menipu sangat. benci. haha!


6 Sep 2009

this is for you again !





All I ever wanted
was to see you smiling
I know that I love you
oh baby why don't you see

All I ever wanted
was to see you smiling
all I ever wanted
was to make you mine
I know that I love you
oh baby why don't you see
that all I ever wanted
was you and me

repeat

(drum and bass)

I'm so alone
here on my own
and I'm waiting for you to come
I want to be
a part of you
think of all the things we could do

and everyday, you're in my head
I want to have you in my bed
you are the one, you're in my eyes
all I ever wanted in my life

All I ever wanted
was to see you smiling
all I ever wanted
was to make you mine
I know that I love you
oh baby why don't you see
that all I ever wanted
was you and me

repeat

(are you ready)

all I ever wanted
was to see you smiling
all I ever wanted was to make you mine
I know that I love you
oh baby why don't you see
that all I ever wanted was you and me

all I ever wanted!

I MISS YOU !

oh dura !


sweet yaw !

STATE 5 INTERESTING THINGS ABOUT EDURA
- sangat sweet dan ada style lah !
- terima siapa kawan dia. macam saia
- sempoi gila dan sporting habis
- p club tapena ajak aku
- her new beloved cute bangat
- nakal kot!


NOW TELL 10 THINGS ABOUT MYSELF
- in love with HIM
- addicted to chocolate and ice cream
- sedang practical di BAYU BEACH RESORT
- sayangkan kawan-kawan
- rindu poli pd
- aktif blog, myspace, facebook
- kehilangan rm50 semalam
- tak tahu masak tapi tahu makan
- sedang belajar masak
- nak jumpa HIM nak kiss HIM !


3 Sep 2009

jack sparrow

from : mighty jack sparrow

amoy: thanks =D

he's too special for u? so u just wanna let him go and go for the less special instead? bullshit. go for it. just get the hell out and go to him. go kick ass girl! You deserve him!

tuhan saja yang tahu. aku menangis ketika selesai membaca kata semangat dari jack sparrow.

to mr jack ; i cant. i really can't effort to own him. he is too special for me. too nice. too kind. i tak akan lepaskan dia. itu yang pasti. tapi dia yang mahu lepaskan amoy. i sudah buat sehabis baik. try my best. and at the end.. the story is not a happy ending. i kalah.

btw. tnx mr jack sparrow. moga tuhan panjangkan hubungan kalian. amoy doakan yang terbaik. go ! go !.

2 Sep 2009

oh eja !

STATE 5 INTERESTING THINGS ABOUT SI EJA
- sangat sangat la baik hati.
- kadang kadang akan menjadi terlalu kejam.
- suka makan. makan. dan makan. (aduh!)
- dia sayang saia ! ;)
- tak tahu bawak kereta. bahahaha
(banyak lagi. nasib dea suruh letak 5 je)

now TELL 10 THINGS ABOUT MYSELF
- sayang mama dan abang, abang.
- sangat cintakan kepunyaan orang.

- suka bergelak ketawa.
- sukakan barang berjenama even saia tak banyak duit.
- mempunyai impian utk memiliki kereta VW Golf.
- senang berkawan dan senang bermusuh.
- panas baran dan mudah bertukar mood.
- bencikan penipu tapi sering menipu. haha
- shopping !
- sangat sayang kawan kawan saya.

CHOOSE 10 BLOGGER AS MY AWESOME BLOGGER BUDDY
- si eja.
- diyana farinha
- ned
- tasya
- yaya
- kecik
- dura
- ian
- jack sparrow
- intan maisarah

oh my awesome buddy, sila lah lakukan tag ini. tnx !

sedikit rasa hati

ke hadapan blog kesayangan ku,

fuh! tiba-tiba rasa rindu menusuk kalbu. sangat sangat tertusuk ok. aku rindukan teman-teman sekampus. teman gelak ria tawa duka. aku rindu mahu berdansa bersama mereka. even ada orang kata kami culture shock. kami tak ambil hirau pun. kau kau. aku aku. jangan nak dengki la. belum kenal siapa kami jangan cuba kata kami. kami benci itu ok. kau ok. kami pun ok. betul tak inta, eja, kecik, yana ? huh ! penat aku dengan situasi itu. kadang-kadang naik baran pula bila teringat balik. haha.

berbalik pada topk rindu tadi. haih. sudah mula bosan dengan kehidupan kerja. kerja bagai nak gila. tapi maki hamun yang selalu dapat. haha. lepas ini jangan harap aku nak buat kerja sehabis mungkin. bleah ! benda macam ni lah buat aku teringat teman-teman kat poli. huu~ tuhan saja yang tahu betapa gembiranya aku bila melepak. bergelak. mengumpat. haha. intan, eja, kecik, yana teman yang sering memahami aku. tak kira jahat aku. tak kira degil aku. tak kira gila aku. mereka tetap dengan aku. terima kasih kawan. aku sayang lah kat korang. even kita tak kenal lama. tapi kita dah macam adik beradik. i like ! hee~

lebih 3 bulan lagi untuk habiskan sisa sisa latihan industri yang memedihkan. sakit kepala aku layan Tabitha. dia punya cemas. makk aii. sampai baran aku naik lah. huh! nasib baik awak tu supervisor saia. kalau tak tahu lah apa jadi. hahaha.

puasa sudah seminggu lebih. teringin nak beraya dengan rakan rakan poli. ;)

budak poli.

1 Sep 2009

nama bakal anak saya ;)

pfft !

kalau laki-laki ;

- adam dayyan
- mohd rafiqin
- mohd iman wafi
- mohd daris iman
- emir haiqal

kalau perempuan;
- dania adriana
- nur insyirah
- dahlia darina
- dhia delisha
- zuyyin raisha


p/s; angan-angan jela aih. ada komen? haha